Мъжът, който е обвинен, че е заплашил председателя на Народното събрание

...
Мъжът, който е обвинен, че е заплашил председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Заплашилият Ива Митева остава за постоянно в ареста

Мъжът, който е упрекнат, че е заплашил председателя на Народното събрание Ива Митева с ликвидиране, остава за непрекъснато в ареста. Това реши през днешния ден съдът на втора инстанция, откакто преди седмица Любомир Яков беше пуснат под домакински арест, съобщи Българска национална телевизия.  " Съжалявам, не съм имал предумисъл да го направя ”, сподели обвиненият в правосъдната зала.

По-рано през днешния ден не беше ясно къде се намира 26-годишният мъж. " Яков е без телефон и без пари. Тръгнал си е пеш за село Краснава, а това са 162 км ", разяснява юристът му. От прокуратурата обявиха, че са правили инспекция и са открили, че не се намира на адреса, на който живее баба му. В правосъдна зала стана ясно, че Яков е видян в компютърен клуб в Стара Загора. Съдът разпореди да се направи информация по телефона дали той е там и дали е ясно къде се намира сега.

По-късно се разбра, че е арестуван от полицията в Стара Загора. Направен му е обзор от лекари за съществуването на психологично заболяване, само че към този миг няма данни за такова. Заседанието за мярката за неотклонение на Яков ще продължи следобяд, когато мъжът беше конвоиран в София. Той описа, че когато е бил освободен от ареста, тръгнал на стоп за хисарското село Краснава, където е трябвало да излежава мярката си за неотклонение. Стигнал до Пловдив, там чакал шест часа някой да го качи. Помогнал му негов прочут, който го оставил в Стара Загора.
Там Яков се върнал в интернет клуба, откъдето изпратил заплашителният имейл. Мъжът твърди, че сторил това, с цел да се свърже със сестра си и брат си, защото няма мобилен телефон. Според отбраната той е излязъл от следствения арест в София с 13 лева и не е имал опция да пътува с публичен превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР